Escalfa el forn a 180Â ÂşC i unta amb mantega un motlle rodĂł i petit. El pastĂ haurĂ de ser estret i alt, per poder muntar les capes amb facilitat.
Receptes
PastĂs de llimona i maduixa
Ingredients
Per al bescuit
- 400 g de farina
- 2 cullerades de llevat Dr. Oetker
- Un pessic de sal
- 180 ml de beguda de nou Borges Natura
- 60 ml de suc de llimona
- 200 g de mantega
- 250 g de sucre
- 1 cullerada de ratlladura de llimona
- 4 ous
Per a la “buttercream”
- 250 g de mantega
- 250 g de maduixes
- 450 g de sucre de llustre
- 4 cullerades soperes de beguda de nou Borges Natura
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Posa en un bol la farina tamisada, el llevat i la sal. En un altre recipient, mescla la beguda de nou amb el suc de llimona. Reserva-ho.
-
Pas 3
Desfés la mantega fins que quedi como una pomada i incorpora-hi el sucre. Mescla’ls amb l’ajuda d’un robot de cuina. Afegeix-hi els ous un per un, sense deixar de batre amb el robot de cuina. Tira-hi a poc a poc les mescles de farina i de beguda de nou, i ves remenant per aconseguir una massa homogènia.
-
Pas 4
Col·loca la massa en el motlle i posa-la al forn entre 45 i 60 minuts, fins que el bescuit sigui cuit del tot.
-
Pas 5
Per preparar la buttercream, desfés la mantega fins que quedi com una pomada i bat-la. Tira-hi el sucre i remena bé. Vessa-hi la beguda de nou i continua remenant. La crema resultant ha de ser untuosa i molt manejable (pots jugar amb la quantitat de beguda de nou fins a aconseguir la textura desitjada). Afegeix trossets de maduixa a la barreja.
-
Pas 6
Per muntar el pastĂs, deixa refredar el bescuit, talla’l per fer-ne tres capes i farceix-lo amb la buttercream. A continuaciĂł, cobreix tot el pastĂs amb mĂ©s buttercream i, si ho desitges, decora’l amb unes maduixes.