Comencem per les cols. Piquem les ametlles amb una culleradeta de sal, el gra d’all i el julivert i barregem amb la salsa de tomàquet. Posem la mescla en una safata fonda per al forn i introduïm les cols de manera que quedin ben arrebossades. Tapem la safata amb paper d’alumini i la posem al forn a 200º C durant 30 minuts. Destapem, ruixem amb oli d’oliva i coem durant deu minuts més.
Per preparar la massa dels pastissets, barregem la llet amb l’aigua o el brou. Diluïm el llevat en els líquids. Mesclem les farines, el sucre i la sal. Vessem els líquids i pastem fins a aconseguir una massa fina. Estirem i fem cercles de massa amb ajuda d’un tallador de pasta o d’un got. Al centre de cada cercle posem una col de Brussel·les cuita, l’emboliquem amb la massa i coem al vapor durant uns quinze minuts.
Receptes
Pastissets de cols de Brussel·les
Ingredients
Per al farcit:
- 300 g de cols de Brussel·les
- 100 g d’ametlles Borges
- 100 g de salsa de tomàquet
- 1 gra d’all
- Un grapat de julivert fresc
- Una culleradeta de sal
- Oli d’oliva Borges
Per a la massa:
- 100 ml de llet tèbia
- 100 ml d’aigua o brou de verdures tebis
- 15 g de llevat fresc o sec
- 200 g de farina de blat
- 30 g de farina de blat de moro
- 15 g de sucre
- Una culleradeta de sal
- Una culleradeta d’oli d’oliva Borges
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
– Les cols de Brussel·les cuites de la manera indicada no desprenen olors sulfúrics.
– Si et falten ganes o temps per cuinar, pots prescindir de la massa de los pastissets i prendre tan sols les cols de Brussel·les al forn: estan boníssimes!