Aquesta recepta farà que fins i tot els més reticents es reconciliïn amb la verdura. I és que no pot quedar més bona!
Receptes
Patates al forn amb bròquil i formatge
Ingredients
- 1 bròcoli gran
- 4 patates mitjanes
- 500 ml de beguda d'ametlla
- 40 g de mantega
- 40 g de farina
- Un raig d’oli d’oliva
- 100 g de formatge cheddar (o 50 g de cheddar i 50 de gruyère)
- Sal, pebre i un pessic de nou moscada
- Espècies al gust
Pas a pas
-
Pas 1
Fes les patates i el bròcoli al vapor procurant que no es coguin més del compte. Per aconseguir-ho, deixa una mica més de temps les patates, i el bròcoli cuina’l tan sols uns minuts, de manera que quedi al dente i no es desfaci.
-
Pas 2
Fon la mantega en una paella i ves afegint-hi la farina a poc a poc per preparar un roux. Cou-lo durant uns minuts a foc lent, ja que, perquè el plat quedi gustós i no resulti indigest, és fonamental que la farina es cogui correctament. Després tira-hi a poc a poc la beguda d’ametlla sense parar de remenar i completa la salsa amb un toc de nou moscada.
-
Pas 3
Col·loca les patates i el bròcoli en una safata de forn juntament amb un raig d’oli d’oliva verge extra i espècies al teu gust. Afegeix la beixamel i el formatge ratllat per damunt i posa-ho tot al forn durant uns minuts, fins que s’hagi fos el formatge.