Un plat fàcil de preparar, saludable i deliciós.
Receptes
Peix amb espinacs cremosos

Ingredients
- 400 g de bacallà dessalat i a trossos
- 200 g d’espinacs frescos
- 1 ceba gran
- 2 grans d’all
- 200 ml de nata per cuinar (o Beguda de nou i civada Borges evaporada per a una versió més lleugera)
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- ½ culleradeta de nou moscada
- Sal i pebre
- 50 g de formatge ratllat (opcional, per gratinar)
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa l’oli d’oliva verge extra en una paella gran a foc mitjà. Tira-hi la ceba i l’all picats i sofregeix-los fins que es daurin.
-
Pas 2
Afegeix-hi els trossos de bacallà i cuina’l a foc mitjà-baix durant 5-7 minuts, fins que comenci a daurar-se.
-
Pas 3
Incorpora-hi els espinacs i cuina’ls durant 3-4 minuts, fins que es redueixin.
-
Pas 4
Aboca-hi la nata o la beguda de nou i civada evaporada i afegeix-hi la nou moscada, la sal i el pebre. Mescla-ho bé i cuina-ho a foc lent durant 10 minuts, fins que la salsa espesseixi i el bacallà sigui ben tendre.
-
Pas 5
Opcionalment, transfereix la mescla a una safata apta per al forn, empolvora-la amb formatge ratllat al gust i gratina-la a 200 ºC, fins que la superfície es dauri.