Piquem la tonyina amb un ganivet. Piquem la ceba tendra i les tàperes i les afegim amb la tonyina. Afegim la salsa de soja, la llimona, la mostassa, la pasta de wasabi i un raig d’oli. Ho deixem macerar, ben tapat, durant una hora.
Receptes
Tàrtar de tonyina amb crema de tomàquet
Ingredients
- 400 g de tonyina sense la pell ni les espines
- Mitja ceba tendra
- Un grapadet de tàperes
- Un raig de salsa de soja
- Una cullerada de mostassa antiga
- Un xic de pasta de wasabi
- Unes gotes de suc de llimonaUn rovell d’ou
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sèsam torrat
Per a la crema de tomàquet:
- 500 g de tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 50 g de molla de pa
- 50 ml d’oli d’oliva
- 100 ml d’aigua
- Sal
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Per preparar la crema de tomàquet, sofregim la ceba pelada i picada en una mica d’oli d’oliva durant deu minuts. Afegim el gra d’all picat i ho deixem coure uns minuts més. Ratllem els tomàquets madurs, els afegim i sofregim uns altres deu minuts. Ho triturem tot juntament amb l’aigua, una mica de sal i pebre. Ho passem pel colador fins a obtenir una crema fina. Ho triturem, afegint l’oli d’oliva perquè emulsioni.
-
Pas 3
En un plat posem una base de crema de tomàquet i, al damunt, una bona porció de tàrtar de tonyina. En el moment de servir-ho, afegim un rovell d’ou i acabem amb un pessic de llavors de sèsam.