Receptes

Tàrtar de tonyina amb crema de tomàquet

90 min

Temps

4 persones persones

Racions

Fàcil

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Borges - tartar de atún con crema de tomate

Ingredients

  • 400 g de tonyina sense la pell ni les espines
  • Mitja ceba tendra
  • Un grapadet de tàperes
  • Un raig de salsa de soja
  • Una cullerada de mostassa antiga
  • Un xic de pasta de wasabi
  • Unes gotes de suc de llimonaUn rovell d’ou
  • Oli d’oliva verge extra Borges
  • Sèsam torrat

Per a la crema de tomàquet:

  • 500 g de tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 50 g de molla de pa
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • 100 ml d’aigua
  • Sal

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    Piquem la tonyina amb un ganivet. Piquem la ceba tendra i les tàperes i les afegim amb la tonyina. Afegim la salsa de soja, la llimona, la mostassa, la pasta de wasabi i un raig d’oli. Ho deixem macerar, ben tapat, durant una hora.

  2. Pas 2

    Per preparar la crema de tomàquet, sofregim la ceba pelada i picada en una mica d’oli d’oliva durant deu minuts. Afegim el gra d’all picat i ho deixem coure uns minuts més. Ratllem els tomàquets madurs, els afegim i sofregim uns altres deu minuts. Ho triturem tot juntament amb l’aigua, una mica de sal i pebre. Ho passem pel colador fins a obtenir una crema fina. Ho triturem, afegint l’oli d’oliva perquè emulsioni.

  3. Pas 3

    En un plat posem una base de crema de tomàquet i, al damunt, una bona porció de tàrtar de tonyina. En el moment de servir-ho, afegim un rovell d’ou i acabem amb un pessic de llavors de sèsam.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later