Dessala el bacallà posant–lo en remull durant 36 hores (assegura’t de canviar l’aigua de tant en tant).
Receptes
Croquetes de bacallà
Ingredients
- 350 g de bacallà
- 1 ceba
- 100 g de mantega
- 80 g de farina
- 800 ml de beguda de nou Borges Natura
- Un pessic de nou moscada
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
- 3 ous
- 100 g de pa ratllat
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
En una paella fonda amb oli d’oliva verge extra, escalfa la ceba i després tira-hi el bacallà esqueixat. Salpebre’l.
-
Pas 3
En una altra paella, prepara la beixamel: desfés la mantega juntament amb la farina i cou–les durant uns minuts. Aboca-hi la beguda de nou, tèbia, a poc a poc i sense parar de remenar, fins a aconseguir una salsa homogènia. Afegeix-hi la nou moscada. Incorpora el bacallà a la beixamel, encara calenta, i remena-ho tot a foc baix per tal que vagi espessint.
-
Pas 4
Retira la massa i guarda–la unes hores a la nevera per poder treballar–la amb facilitat.
-
Pas 5
Per fer les croquetes, forma boles amb la massa i, a continuació, passa–les per ou batut i pa ratllat. Fregeix–les en un cassó amb oli d’oliva verge extra abundant, de tres en tres, fins que quedin daurades. Escorre–les damunt de paper de cuina.