Rentem els carbassons i els tallem amb la mandolina en làmines longitudinals ben fines. Ho reservem.
Receptes
Canelons frescos de carbassó i crema de tonyina
Ingredients
- 2 carbassons mitjans
- 150 g de tonyina al natural
- 50 g de maionesa
- 4 cogombrets en vinagre
- Un grapat d’olives verdes sense pinyol
- 4 tomàquets mitjans madurs
- 2 ous durs
- Oli d’oliva
- Un pessic de sal
- Orenga
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Barregem la maionesa amb la tonyina escorreguda i els rovells d’ou dur.
-
Pas 3
Piquem els cogombrets, les clares d’ou dur i les olives i ho barregem.
-
Pas 4
Ratllem el tomàquet i l’amanim amb oli, orenga i sal.
-
Pas 5
Estenem 3 làmines de carbassó, una mica solapades, i posem una cullerada generosa del farcit de tonyina en una vora. Enrotllem la làmina en forma de caneló.
-
Pas 6
Posem en un plat el tomàquet ratllat i amanit, a manera de base, i, al damunt, el caneló de carbassó. Ho arrodonim amb la barreja de cogombrets, olives i clara d’ou.
-
Consells
- Pots farcir les làmines de carbassó amb els ingredients que més t’agradin. Què et semblaria amb hummusbarrejat amb gall d’indi o bé pernil i quatre fruits secs? I de formatge de cabra i uns quants pinyons torrats o unes quantes avellanes mig triturades?
- Si t’agrada la verdura un xic cuita, sempre tens l’opció de passar les làmines de carbassó per la planxa amb un xic d’oli, tomba i tomba.