Per fer la vinagreta, tallem el tomàquet a trossos i piquem l’all. Els triturem juntament amb la mostassa i afegim l’oli. Passem la mescla per un colador fi, prement bé per extreure’n tot el sabor, fins que quedi una salsa fina. Reservem.
Bullim els ous en aigua amb sal i un raig de vinagre durant 10 minuts. Refresquem i pelem.
En una enciamera posem els espinacs tendres i amanim amb la vinagreta de tomàquet. Afegim la tonyina esmicolada, els tomàquets cherry tallats a quarts i les olives. Acabem amb l’ou dur ratllat per damunt.
Receptes
Amanida de tonyina i ou dur amb vinagreta de tomàquet
Ingredients
- 100 g d’espinacs tendres
- 4 ous
- 8 tomates cherry (aprox.)
- 20 olives trencades (aprox.)
- 200 g de tonyina en oli
Per a la vinagreta de tomàquet:
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- Una cullerada de mostassa
- Oli d’oliva verge extra
Pas a pas
-
Pas 1