Vinagre de vi, most de raïm cuit, colorant caramel E-150d. Conté sulfits.
Vinagres – Balsàmics
Vinagre balsàmic de Mòdena
EL Nº1 EN VENDES. El nostre vinagre balsàmic de Mòdena rep el seu deliciós sabor agredolç de la maduració natural en botes de fusta. La certificació IGP garanteix la qualitat i el sabor del nostre vinagre, produït al nostre celler de Mòdena (Itàlia).
- Sense sucres afegits
- Sense aromes artificials
- Lloc d’origen: Itàlia
Ingredients / Composició
Usos del vinagre balsàmic de Mòdena
Ideal per aplicar-lo directament en amanides de fulla verda, verdures o carns. Si el fas servir en plats calents, no l’hi posis fins al final, perquè no perdi l’aroma amb la cocció. Et recomanem que també el tastis en vinagretes.
Envasos disponibles
Ampolla de vidre 250 ml
Ampolla de vidre 500 ml
Informació nutricional (valors mitjans)
* Energia
* 99 kcal
* 423 kj
* Greix
* 0 g
* Greix saturat
* 0 g
* Hidrats de carboni
* 19,8 g
* Sucre
* 19,8 g
* Fibra
* 0 g
* Proteïna
* 0 g
* Sal (equivalent)
* 0,1 g
* Àcids orgànics
* 6 g
Preguntes freqüents sobre el vinagre balsàmic de Mòdena
El vinagre balsàmic de Mòdena (o aceto balsamico) és un tipus de vinagre d’origen italià de la regió de Mòdena i Reggio Emilia. És un producte fet a base de most de raïm cuit o concentrat, amb vinagre de vi italià afegit. La maduració té lloc en botes de fusta. Entre les seves característiques destaquen el sabor potent amb notes dolces i el color fosc.
La denominació aceto balsamico di Modena està protegida pel consorci italià per evitar imitacions. Hi ha dos tipus de vinagre balsàmic de Mòdena I.G.P. (Indicazione Geografica Protetta), segons la seva maduració mínima: 60 dies i 3 anys (varietat anomenada Invecchicato).
El vinagre balsàmic de Mòdena és molt versàtil: no només pot donar un toc aromàtic i de sabor a amanides i verdures, sinó també a carns, peixos o fins i tot a la fruita fresca.
En amanides, es recomana afegir el vinagre balsàmic després de la sal i abans de l’oli. En plats calents, s’hi ha de posar al final, perquè no perdi l’aroma amb la cocció.
També és molt apreciat en la preparació de tota mena de vinagretes.
El vinagre balsàmic de Mòdena certificat I.G.P. no conté sucres afegits ni aromes artificials. Aquest és el cas del vinagre balsàmic Borges. El most del raïm és el que dona una dolçor natural al vinagre. La maduració natural en bota de fusta és la responsable del seu sabor agredolç genuí i deliciós.
Els ingredients utilitzats en el vinagre balsàmic de Mòdena no contenen gluten; per tant, és segur per a una dieta lliure de gluten i apte per a celíacs.
Una cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena tot just té 11 calories. Perquè te’n facis una idea, la mateixa quantitat de maionesa aporta unes 90 calories; el quètxup, unes 20, i la mel, al voltant de 50 calories.
A més, la família dels vinagres és coneguda per les seves propietats contra l’obesitat, ja que conté compostos probiòtics que provoquen sensació de sacietat durant més temps.
El vinagre balsàmic de Mòdena té múltiples propietats i beneficis per a la salut: és antioxidant, antisèptic i digestiu, i contribueix a regular la pressió arterial.
Gràcies a l’alta concentració de polifenols que presenta el raïm, el vinagre balsàmic té propietats antioxidants, que enforteixen el sistema immunitari i ajuden a combatre els radicals lliures responsables de l’envelliment prematur de la pell.
En destaquen les propietats antisèptiques, i per aquest fi s’ha utilitzat des de l’antiguitat; la seva capacitat de curar certes inflamacions, com la que causa el mal de gola, està comprovada.
Diversos estudis demostren que consumir vinagre d’una manera regular ajuda a controlar la pressió arterial i, per tant, aporta beneficis per al cor.
El principal compost actiu del vinagre balsàmic és l’àcid acètic, que ajuda a tenir una digestió saludable i millora la salut intestinal. També és una bona font de sals minerals: conté potassi, calci, fòsfor i magnesi, que ajuden a prevenir la inflamació articular i l’osteoporosi.
Encara no hi ha valoracions d'aquest producte.