Posarem l’escarola tallada en un bol amb oli, vinagre, sal i pebre.
Amb les mans impregnarem l’escarola amb tots els productes.
Seguidament posarem l’escarola al plat, tot seguit el bacallà, la salsa romesco per sobre i les olives al voltant.Posarem l’escarola tallada en un bol amb oli, vinagre, sal i pebre.
Amb les mans impregnarem l’escarola amb tots els productes.
Seguidament posarem l’escarola al plat, tot seguit el bacallà, la salsa romesco per sobre i les olives al voltant.
Receptes
Xató
Ingredients
- Escarola i bacallà esqueixat
- Olives d'Aragó
- Anxoves
- Salsa romesco
- Oli d'Oliva Arbequina Borges
- Vinagre Balsàmic de Mòdena Borges
- Sal
- Pebre
Salsa romesco:
- 100gr Ametlles Torrades Borges
- 100 gr Avellanes Torrades Borges
- 1 cabeça d'all
- 1 ceba tendre 5 nyores o 2 pebrots xoricers
- 2 tomàquets madurs
- 1 vas d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Sal
- Pebre
- 1/2 vas de Vinagre de Vi Negre Borges
- 1 llesca de pa torrat
Pas a pas
-
Pas 1
Posem els alls, tomàquets i cebes a escalibar al forn.
Fregim el pa.
Posem les anxoves a escalfar en aigua calenta, les nyores o nyores perquè s’hidratin i amb un ganivet raspem tota la polpa.
Posem tots els ingredients en un pot i ho triturem posant poc a poc l’oli fins a quedar una massa semi espessa. -
Trucs:
Posarem una mica de crema de Mòdena al voltant del plat.
Chef: Josep Maria Luque · 8cadires.com