Fans de les amanides, aquí teniu unes quantes idees de vinagretes originals i boníssimes per donar un toc diferent als vostres plats.
Suau i dolça Mescla 50 ml d’oli d’oliva verge extra, 20 ml de vinagre balsàmic, una cullerada de mel, sal i pebre. Queda estupenda amb amanides que porten poma, ja que l’acidesa d’aquesta fruita contrasta amb la suavitat de la mel.
Saludable i energètica La fruita seca aporta sabor, swing i nutrients a més no poder. Mescla 25 g de nous picades, 25 g d’ametlles, dos cullerades de vinagre balsàmic i sis d’oli d’oliva verge extra. Afegeix-hi sal, pebre i una mica de romaní i la tindràs llesta! És genial per a amanides verdes amb tomàquet, enciam, pebrot, espàrrecs, etc.
La més exòtica Combina tres parts d’oli d’oliva verge extra, una de vinagre balsàmic, sal, pebre i coriandre fresc ben picat. És ideal per donar sabor a les amanides de pasta, quinoa o arròs. Per als haters del coriandre: julivert!
Oh là là! Aquesta vinagreta típica de França és perfecta per a amanides amb verdures. Oli d’oliva verge extra, vinagre de vi blanc, escalunya picada, mostassa de Dijon i pebre negre acabat de moldre. Una meravella per a qualsevol ocasió!