Gaudeix del saborós sabor de les gambes en aquesta amanida verda servides en broquetes i ruixades amb una cremosa vinagreta.
Receptes
Broquetes de gambes amb amanida
Ingredients
- 20 gambes mitjanes pelades
- Un raig de vinagre balsàmic Borges
- ½ llima
- 2 grans d’all
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre al gust
- 100 g de ruca
- 60 g de pebrot vermell
- 60 g de pebrot verd
- 80 g de remolatxa cuita
- 1 tomàquet
Per a la vinagreta:
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 1 cullerada de mel
- Sal i pebre
- 80 g d’ametlles picades Borges Pizarro
- Un pessic de fonoll fresc
Pas a pas
-
Pas 1
Marina les gambes a la nevera durant una hora en un recipient amb vinagre balsàmic i el suc de la llima. Assegura’t que quedin ben cobertes o tomba-les al cap d’una estona.
-
Pas 2
En una paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, daura els grans d’all, salpebre’ls i retira’ls quan ja estiguin. Fregeix les gambes i posa-les, de cinc en cinc, en quatre broquetes. Reserva-les.
-
Pas 3
Per a l’amanida, mescla la ruca, els pebrots a tires, la remolatxa a daus i el tomàquet a grills.
-
Pas 4
Fes una vinagreta barrejant tots els ingredients, aboca-la damunt de l’amanida i reparteix aquesta en quatre plats. Col·loca una broqueta de gambes sobre cada plat.