Posa les cloïsses en remull unes 2-3 hores perquè deixin anar la sorra que contenen, assegurant-te de canviar l’aigua cada mitja hora.
Receptes
Cloïsses a la marinera
Ingredients
- 1 kg de cloïsses
- 1 gra d’all
- 1 ceba gran
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 1 cullerada sopera de farina de blat
- ½ got de vi blanc
- 1 cullerada de salsa de tomàquet
- Sal i pebre al gust
- 1 cullerada sopera de julivert ben picat
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Cou-les al vapor en una cassola amb un got d’aigua fins que s’hagin obert. Llença les que no s’obrin i reserva l’aigua de cocció.
-
Pas 3
En una paella amb oli d’oliva verge extra Borges, sofregeix la ceba i l’all ben picats. Afegeix-hi la farina i, remenant sense parar, cuina-la bé fins a aconseguir una mescla consistent i sense grumolls.
-
Pas 4
De seguida que la farina s’hagi fet, aboca-hi el ½ got de vi blanc (és millor si fas servir el mateix que beureu durant l’àpat) i remena-ho fins que l’alcohol s’evapori. Tira-hi l’aigua de cocció de les cloïsses i el tomàquet fregit i remena-ho deu minuts més, fins a obtenir una salsa homogènia. Salpebre-la.
-
Pas 5
Incorpora-hi les cloïsses i mescla-les durant tres minuts perquè s’integrin amb la salsa. Serveix el plat immediatament, completat amb un toc de julivert fresc acabat de picar.