Descongela les gambes i talla-les a trossos petits. Fregeix-les en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre.
Receptes
Croquetes de gambes i nous: facilíssimes!
Ingredients
- 200 g de gambes congelades
- 70 g de farina
- 60 g de nous triturades Borges
- 300 g de llet sencera
- 2 ous
- 150 g de pa ratllat o panko
- 200 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Quan les gambes siguin cuites, tira-hi la farina i mescla bé. Cuina-les a foc mig durant 5 minuts sense parar de remenar. Afegeix-hi les nous i remena un altre cop.
-
Pas 3
Escalfa la llet fins que sigui tèbia i, a poc a poc, aboca-la a la paella, també mentre remenes. Així s’anirà formant una salsa beixamel en què hi pots posar més o menys llet en funció de com vulguis de cremoses les croquetes. Salpebre-la i retira-la del foc.
-
Pas 4
Deixa refredar la massa (preferiblement a la nevera) i després fes les croquetes: dona’ls forma rodona i arrebossa-les amb ou i pa ratllat o panko.
-
Pas 5
En un cassó amb força oli d’oliva verge extra, fregeix-les de tres en tres, de manera que l’oli les cobreixi completament (l’oli ha d’estar a uns 180 ºC).