Receptes

Croquetes de gambes i nous: facilíssimes!

30 min

Temps

4 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Ingredients

  • 200 g de gambes congelades
  • 70 g de farina
  • 60 g de nous triturades Borges
  • 300 g de llet sencera
  • 2 ous
  • 150 g de pa ratllat o panko
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
  • Sal i pebre

Oli verge extra

Nous en gra, origen Califòrnia

Pas a pas

  1. Pas 1

    Descongela les gambes i talla-les a trossos petits. Fregeix-les en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

  2. Pas 2

    Quan les gambes siguin cuites, tira-hi la farina i mescla bé. Cuina-les a foc mig durant 5 minuts sense parar de remenar. Afegeix-hi les nous i remena un altre cop. 

  3. Pas 3

    Escalfa la llet fins que sigui tèbia i, a poc a poc, aboca-la a la paella, també mentre remenes. Així s’anirà formant una salsa beixamel en què hi pots posar més o menys llet en funció de com vulguis de cremoses les croquetes. Salpebre-la i retira-la del foc. 

  4. Pas 4

    Deixa refredar la massa (preferiblement a la nevera) i després fes les croquetes: dona’ls forma rodona i arrebossa-les amb ou i pa ratllat o panko. 

  5. Pas 5

    En un cassó amb força oli d’oliva verge extra, fregeix-les de tres en tres, de manera que l’oli les cobreixi completament (l’oli ha d’estar a uns 180 ºC). 

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later