Receptes

Lasanya de verdures

60 min

Temps

8 persones

Racions

FÀCIL

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Lasaña de verduras

Una recepta saludable i deliciosa, perfecta per a qualsevol ocasió.

Ingredients

  • 500 g de xampinyons tallats a làmines
  • Dues pastanagues grans
  • Un porro
  • Un carbassó
  • Una ceba
  • 100 g de fruita dessecada variada Borges
  • 100 g de nous en gra Borges Pizarro (trossejades)
  • 500 ml de llet sencera
  • 40 g de mantega
  • 30 g de farina
  • Un pessic de nou moscada
  • Plaques de lasanya precuites
  • 80 de formatge mozzarella ratllat
  • 80 g de formatge parmesà ratllat
  • 80 g de formatge emmental
  • Un raig d'oli d'oliva verge extra Borges
  • Una culleradeta d'anet fresc
  • Mitja culleradeta de clau
  • Mitja culleradeta d'orenga
  • Sal i pebre

Nou amb closca Pizarro

Nou en gra Pizarro

Oli verge extra

Prunes de temporada

Orellanes de temporada

Dàtils de temporada

Panses de temporada

Pas a pas

  1. Pas 1

    Preescalfar el forn a 180 º. Sofregir la ceba a una paella fonda amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Incorpora-hi el porro i la pastanaga, tots dos tallats a rodanxes fines i cuina-ho durant uns minuts.

  2. Pas 2

    Afegir el carbassó tallat a fines tires, cuinar-lo al costat de la resta de verdures i, finalment, incorporar els xampinyons, les nous i la fruita dessecada. Cuinar un parell de minuts sense deixar de remenar.
  3. Pas 3

    Salpebrar, afegir el clau, l’anet i l’orenga i cuinar-ho uns minuts més. Retirar la verdura i colar-la per assegurar que no quedi aigua que hagin deixat anar les verdures.

  4. Pas 4

    En una altra paella, preparar la beixamel. Per això cal: fondre la mantega, afegir la farina i cuinar a una paella fonda durant uns minuts, fins que la farina estigui una mica torrada. Afegir a poc a poc la llet sense deixar de remenar fins a aconseguir una salsa cremosa. Incorporar la nou moscada i un pessic de sal.

  5. Pas 5

    Pintar una safata de forn amb oli d’oliva verge extra i munteu la lasanya. Col·locar una base de plaques de lasanya, a continuació les verdures, una capa de formatges molt fina i la beixamel.
    Repetiu l’operació i col·loqueu de nou una capa de plaques de lasanya, una de verdura, formatges i beixamel. Si ens queda verdura, feu una capa més i acabeu amb verdura, beixamel i formatges (ara sí fins a cobrir per complet la safata).

  6. Pas 6

    Enfornar durant uns 20 minuts fins que els formatges es gratinin i les plaques de lasanya s’hagin cuit.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later