Una recepta saludable i deliciosa, perfecta per a qualsevol ocasió.
Receptes
Lasanya de verdures
Ingredients
- 500 g de xampinyons tallats a làmines
- Dues pastanagues grans
- Un porro
- Un carbassó
- Una ceba
- 100 g de fruita dessecada variada Borges
- 100 g de nous en gra Borges Pizarro (trossejades)
- 500 ml de llet sencera
- 40 g de mantega
- 30 g de farina
- Un pessic de nou moscada
- Plaques de lasanya precuites
- 80 de formatge mozzarella ratllat
- 80 g de formatge parmesà ratllat
- 80 g de formatge emmental
- Un raig d'oli d'oliva verge extra Borges
- Una culleradeta d'anet fresc
- Mitja culleradeta de clau
- Mitja culleradeta d'orenga
- Sal i pebre
Pas a pas
-
Pas 1
Preescalfar el forn a 180 º. Sofregir la ceba a una paella fonda amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Incorpora-hi el porro i la pastanaga, tots dos tallats a rodanxes fines i cuina-ho durant uns minuts.
-
Pas 2
Afegir el carbassó tallat a fines tires, cuinar-lo al costat de la resta de verdures i, finalment, incorporar els xampinyons, les nous i la fruita dessecada. Cuinar un parell de minuts sense deixar de remenar. -
Pas 3
Salpebrar, afegir el clau, l’anet i l’orenga i cuinar-ho uns minuts més. Retirar la verdura i colar-la per assegurar que no quedi aigua que hagin deixat anar les verdures.
-
Pas 4
En una altra paella, preparar la beixamel. Per això cal: fondre la mantega, afegir la farina i cuinar a una paella fonda durant uns minuts, fins que la farina estigui una mica torrada. Afegir a poc a poc la llet sense deixar de remenar fins a aconseguir una salsa cremosa. Incorporar la nou moscada i un pessic de sal.
-
Pas 5
Pintar una safata de forn amb oli d’oliva verge extra i munteu la lasanya. Col·locar una base de plaques de lasanya, a continuació les verdures, una capa de formatges molt fina i la beixamel.
Repetiu l’operació i col·loqueu de nou una capa de plaques de lasanya, una de verdura, formatges i beixamel. Si ens queda verdura, feu una capa més i acabeu amb verdura, beixamel i formatges (ara sí fins a cobrir per complet la safata). -
Pas 6
Enfornar durant uns 20 minuts fins que els formatges es gratinin i les plaques de lasanya s’hagin cuit.