En un bol, mescla els ous, la llet (o beguda vegetal), la nata, el tomàquet fregit, la sal i el pebre. Després afegeix-hi el lluç esqueixat i els llagostins tallats a rodanxes. Tritura-ho tot amb la batedora.
Receptes
Pastís de lluç
Ingredients
- 6 ous
- 250 ml de llet o beguda vegetal Borges Natura
- 500 ml de nata per cuinar
- 100 g de tomàquet fregit
- Sal i pebre al gust
- 200 g de lluç
- 100 g de llagostins
- 1 got de pa ratllat
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
Per a la salsa rosa
- 1 ou
- Un pessic de sal
- 5 ml de vinagre blanc
- 250 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 10 ml de brandi
- 100 ml de quètxup
- ½ taronja
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Posa la massa resultant en una font rectangular i alta, untada amb oli d’oliva verge extra i pa ratllat per evitar que s’hi enganxi. Cou-la al forn al bany maria, a 200 ºC els primers 10 minuts i, a continuació, a 180 ºC entre 40 i 60 minuts més. Per saber quant està llest, punxa el pastís amb un escuradents: aquest ha de sortir net.
-
Pas 3
Per a la salsa rosa, posa l’ou al vas de la batedora juntament amb l’oli, el vinagre i la sal. Recolza el braç de la batedora al fons i posa-la en marxa, primer sense moure-la i després amb moviments curts i ascendents, fins a obtenir una maionesa suau. Tira-hi el suc de la mitja taronja, el brandi i el quètxup fins que la salsa quedi lligada. Si et queda massa líquida, afegeix-hi més oli, i si veus que és molt compacta pots posar-hi una mica més de suc de taronja.
-
Pas 4
Desemmotlla el pastís de lluç i decora’l tirant la salsa rosa pel damunt.