Receptes

Pastís de lluç

30 min

Temps

4 persones

Racions

MITJANA

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Pastis de lluç

Ingredients

  • 6 ous
  • 250 ml de llet o beguda vegetal Borges Natura
  • 500 ml de nata per cuinar
  • 100 g de tomàquet fregit
  • Sal i pebre al gust
  • 200 g de lluç
  • 100 g de llagostins
  • 1 got de pa ratllat
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges

Per a la salsa rosa

  • 1 ou
  • Un pessic de sal
  • 5 ml de vinagre blanc
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
  • 10 ml de brandi
  • 100 ml de quètxup
  • ½ taronja

Oli verge extra

Beguda d’ametlla

Beguda d’avellana

Beguda de nou

Pas a pas

  1. Pas 1

    En un bol, mescla els ous, la llet (o beguda vegetal), la nata, el tomàquet fregit, la sal i el pebre. Després afegeix-hi el lluç esqueixat i els llagostins tallats a rodanxes. Tritura-ho tot amb la batedora.

  2. Pas 2

    Posa la massa resultant en una font rectangular i alta, untada amb oli d’oliva verge extra i pa ratllat per evitar que s’hi enganxi. Cou-la al forn al bany maria, a 200 ºC els primers 10 minuts i, a continuació, a 180 ºC entre 40 i 60 minuts més. Per saber quant està llest, punxa el pastís amb un escuradents: aquest ha de sortir net.

  3. Pas 3

    Per a la salsa rosa, posa l’ou al vas de la batedora juntament amb l’oli, el vinagre i la sal. Recolza el braç de la batedora al fons i posa-la en marxa, primer sense moure-la i després amb moviments curts i ascendents, fins a obtenir una maionesa suau. Tira-hi el suc de la mitja taronja, el brandi i el quètxup fins que la salsa quedi lligada. Si et queda massa líquida, afegeix-hi més oli, i si veus que és molt compacta pots posar-hi una mica més de suc de taronja.

  4. Pas 4

    Desemmotlla el pastís de lluç i decora’l tirant la salsa rosa pel damunt.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later