Tallarem la ceba en juliana i la deixarem reposar 24 hores amb Oli d’Oliva Borges, una mica de sal i vinagre de Mòdena.
Pelarem les taronges i traurem bé la pell de tots els grills.
Tallarem la clara d’ou en juliana i engrunarem els rovells.
Receptes
“Salmorejo” de taronja
Ingredients
- 8 taronges
- 4 cebes tendres
- 2 ous durs
- 400gr de bacallà engrunat
- 1 llauna de ventresca de tonyina
- Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Vinagre Balsàmic de Mòdena Borges
- Sal
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Posarem primer els grills de la taronja al fons del plat, seguidament la ceba marinada, el bacallà i la clara de l’ou.
Afegiu-hi una mica de rovell i per acabar, la ventresca i una cullerada de l’oli usat per marinar. -
Trucs:
Amb la taronja i el bacallà recuperem un antic plat molt mediterrani, carregat de les vitamines procedents dels cítrics tan típics dels nostres paisatges.