Gaudeix d’un xai al forn perfecte per a un sopar amb amics o un àpat familiar durant aquestes festes.
Receptes
Xai al forn
Ingredients
- Una espatlla de xai d’uns 500 g
- 6 patates
- 100 ml de vi blanc
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- Un pessic de romaní fresc
- Sal i pebre
- 100 g de nous i ametlles amb closca Borges Pizarro
Pas a pas
-
Pas 1
En un bol, mescla l’oli d’oliva verge extra, el romaní, la sal, el pebre, les nous i les ametlles picades tan fines que quedin gairebé en pols.
-
Pas 2
En una safata per al forn, posa-hi les patates pelades i tallades a rodanxes. Ruixa-les amb una part de la mescla anterior.
-
Pas 3
Al damunt, posa-hi el xai i ruixa’l amb la resta de la mescla d’oli i nous, fins que quedi ben cobert.
-
Pas 4
Cou-lo al forn a 220 ºC durant uns 20 minuts.
-
Pas 5
Obre el forn, aboca-hi el vi i cou-lo 15 minuts més.
-
Pas 6
Tomba el xai i cuina’l 30 minuts més, fins que sigui tendre.